събота, юни 14, 2008

Реклами, реклами

Днес синът ми, ми каза "Мамоу, Ред Бул дава крила и искам да летя!". Дадох си сметка, за пореден път, че колкото и да се старая да го опазя от кретенските реклами - няма да мога. И най-ужасното е, че в детското съзнание тези рекламни "филмчета" се набиват страшно бързо.

Реклами ненавиждам! У нас, в България, основните проблеми явно са - месечния цикъл, мръсните дрехи и прането, болестите. Това последното пък, с болестите, ме дразни безумно! Да успея да чуя и секунда от такава реклама и а-ха да ме споходи някоя болест. Всяка зима ми предлагат лекарства против грип. Всяко лято - лекарства срещу диария. И да не забравяме за запека, когато дружно пеем в хор "Дуфалак, дуфалак, днеска аках, утре-пак!". Тъпо е, че дори и на хора като мен, които в момента, в който рекламите започнат, гледат да сменят канала, те им влизат в главите. Да му се не знае - дори като ме дразнят - пак си вършат работата! Е, това не значи че ще си купя продукта ;).

Харесвам оригинални реклами - такива които наистина са ми забавни и интересни. Нищо, че може и никога да не ме зарибят. Слава богу, имам здрав разум и се опитвам да се информирам преди да купя каквото и да било.

Жалко, че хубавите реклами са малко. Ето 2 от любимите ми:



2 коментара:

Анонимен каза...

Определено цунамите от реклами е доста досадно...
Тези специално за лекарства и подобни ми се струва, че трябва да ги забранят изцяло - човек и нищо да му няма му се промива мозъка малко по малко

Ita каза...

Ахам, така мисля и аз. Лошото е, че при децата тези малки "филмчета" имат огромно въздействие. На мен редовно ми се цитират фрази от реклами (слава Богу не са свързани с простата :)). Не е нещо, на което се радвам...