сряда, януари 23, 2008

Eddie Vedder - No ceiling


Утрото идва,
и мога да почувствам,
че няма нищо останало за криене
в тази сюрреалистична сцена
моето сърце никога,
никога не ще бъде далеч от тук.

Със сигурност докато дишам,
Докато съм тъжен
Ще пазя тази мъдрост в съществото си
Напускам повече вярващ отколкото имащ
И заради това,
заради това ще се върна отново.

Докато обикалям
полукълбото
Желание назря във мен
да скоча и изчезна.
Наряняван съм,
а после изцеляван
сега за приземяването си
аз съм пречистен.

Със сигурност докато дишам
Докато съм тъжен
Ще пазя тази мъдрост в съществото си
Тръгвам вярващ
повече отколкото имащ
Тази любов
е безгранична.

11 коментара:

Анонимен каза...

Браво за превода, песента много ме грабна от филма "Сред дивата природа", който пък мога да кажа че е от малкото нови филми със истински смисъл, че те кара да се замислиш сериозно върху истината за това кое е стойностно и кое само прилича на такова. За Vedder научавам именно от филма. Попринцип не слушам такава музика, но винаги за всяко нещо си има първи път. От всякъде личи че творчеството му е дълбоко. На теб, Поздрави!

Ita каза...

Благодаря много! Eddie Vedder е един от любимите ми вокали.

Анонимен каза...

Щом ти е любим, най-малкото заради това ще ти препоръчам и самия филм. На Ведер ще си сваля много скоро негов албум. До скоро!

Ita каза...

Благодаря, ще го гледам непременно тези дни :).

П.С. Саундтракът към "Into the wild" е май единствения "албум", в който Ведър се изявява самостоятелно без бандата си Pearl Jam. Ако не харесваш гръндж музиката като цяло, може би е най-добре да си свалиш албума Riot Act. Той е доста мелодичен.
Поздрави!

Анонимен каза...

И аз ти благодаря за информацията. Като за начало съм си свалил саундтрак албума, и знаеш ли какво-той се състои изцяло от негови песни. Честно казано не съм на ясно много с гръндж музиката, но точно това че можех да я усетя, като стил то е много различно от моя, беше наистина приятно усещане. Като например да прибавим комерсиалните Тату. Новите им албуми са изцяло съсредочени върху деградацията на човека, като в Люди-инвалиды. Съжалявам, че ти пълня главата с другите ми пристрастия, просто искам да кажа че макар комерсиални, те не са онези малки лигави момиченца, а пораснали певици. Сори, за рекламата! Но нека се върнем на Ведер: във филма много ме грабна текста на една от песните. В нея се пее как искаме повече от живота, а така ни трябва и повече място. Намеква се за това, че на човек му е достатъчно и малко за да бъде щастлив. Мога да изброя имена: Rise, Long Nights, Guaranteed / saundtrack /, Setting Forth, а бе аз какво се захванах да изреждам като целия албум е уникален. Между другото името ми е Владимир, приятно ми е! Ти си единствения човек който открих чрез търсачката на българския Google отворен към Ведер. До скоро!

Ita каза...

За албума знам, че всички песни са на Ведър :) - имам го отдавна. Всъщност покрай песента Hard Sun разбрах за филма. След това си намерих и целия саундтрак :). На мен също ми харесва. Доста е баладичен, текстовете са добри. Повечето текстове на Ведър са си смислени де :).

Радвам се че и Тату са пораснали, тях отдавна не съм ги слушала.

Поздрави!
Ита

Анонимен каза...

Да, отношението към Тату във България не е такова като в останалите страни. Дори в Русия те не са безпорните любимки, както беше в началото. Но друг е въпросът колко обичани са в много държави по света, като например в съседни Италия и Германия или по целия континет Азия. Особено в Япония и Тайланд. Миналата година обиколиха цял свят, сякаш само ние сме ги забравили. Хубавото е, че са пораснали не само на години, вече изпълняват песните си винаги на живо, имат си банда музиканти и са работили със Стинг, продължават да работят и с други поп-икони. Самостоятелни са, без продуцент.
А относно филмчето, гледай го и не забравяй да споделиш първите си впечатления.

Анонимен каза...

И още: сега слушайки си албума на Ведер, си мисля кое от саундтраците ти е любимо. За останалите песни-като си ги сваля. ;)

Ita каза...

Харесват ми всичките, но най-много ме грабна No Ceiling още от първия път, когато я чух.

Когато гледам филма, ще пиша впечатления веднага :).

Анонимен каза...

Браво, браво и още веднъж браво!
Харесвам много песните от този невероятен филм. Препоръчвам го-и албума на Еди, и филма. А също и блога ти що се касае до преводите на песните. Но не само. :)

Ita каза...

Благодаря deux!