вторник, април 22, 2008

Moby - Disco Lies (official video)

"Disco Lies" е първия сингъл в Европа от новия албум на Моби "Last Night" (който съвсем скоро ще бъде официално представен и у нас). Песента е издадена като сингъл в американския iTunes магазин на 21-ви януари тази година.

Премиерата на клипа към песента излиза на 14 февруари. Видеото показва историята на малко пиле, което бяга от птицекланицата, защото става свидетел на избиването на своите приятели и семейство. Десет години по-късно същото пиле пораства и се опитва да отмъсти за убийството на приятелите си. Облечено като сводник, то влиза в "MFC" (ресторант за бързо хранене - аналог на KFC) и издирва собственика на заведението - мъж с брада, облечен в бяло и с каубойска шапка (ясна препратка към полковник Сандерс - официалното лице на KFC). След като се справя с бодигардовете на собственика, пилето го преследва докато не го хваща в същата кланица, където са убити приятелите му и обезглавява собственика със същия нож, с който е избито семейството му.

Видеото е продукт на факта, че Моби е сто-процентов вегетарианец и защитник на правата на животните и чрез него той се противопоставя на месната индустрия.

Няма коментари: