сряда, януари 16, 2013

My top 3 mom&son songs

И разбира се, личната ми класация на тези песни не е във възходящ или низходящ ред. Тези песни не мога да ги подредя по никакъв начин, защото и трите ги обичам страшно много. Едно време плачех на Mama Said на Металика, тъй като съм майка на момче и текстът успя да ме докосне. Точно заради това, че вече осъзнавам колко е трудно да пуснеш птичето да порасне и да отлети. :)

Искрено се надявам и да успея да избегна точно това синът ми да приема обичта ми за даденост  и да осъзнае, че любовта не е нещо, което се получава ей така "на готово", а трябва да я пазиш, да се грижиш за нея и да я цениш във всеки един миг. Да, любовта на майката е безрезервна, истинска и силна, но все пак... нека не оценяваме това чак когато го изгубим.

I took your love for granted
And all the things you said to me
I need your arms to welcome me
But a cold stone's all I see


Друга песен, която наскоро открих е Momma Sed на Puscifer. Много ми допадат и мелодията и текста. За незапознатите Puscifer e солов проект на Maynard James Keenan, вокал на Tool и A Perfect Circle. В текста на песента майката все едно окуражава и успокоява сина си.

Momma said like the rain (This, too, shall pass)
Like a kidney stone (This, too, shall pass)
It's just a broken heart, son
This pain will pass away.


Разбира се, Simple Man на Lynyrd Skynyrd е песен, която може да те докосне и... въпреки че съм жена и аз бих дала обещание на майка си да живея простичко и да се обичам такава каквато съм:

And be a simple kind of man.
Be something you love and understand.
Be a simple kind of man.
Won't you do this for me son,
If you can?

Няма коментари: