събота, юни 19, 2010

Ретроспективно

Днес той става на шест. Ретроспективно в тези шест години научих своите уроци.

1. Мога да бъда силна и да запазвам хладнокръвие в трудни моменти, макар и по-късно да плача някъде скришом.

2. Мога да науча всичко, за което трябва да дам отговор много бързо. От това с какво се храни птицечовката до това какви динозаври е имало и кооолко сложни са имената им.

3. Наистина най-важното нещо на света е да си обичан и да имаш кого да обичаш. Мога да го повтарям до безкрай на малкия човек, защото не е важно колко играчки имаш и колко си богат, важно е че има с кого да споделиш живота си.

4. Научих се да броя до 10 и да бъда търпелива. Разбира се и аз съм припряна понякога.

5. Осъзнах колко е важно да бъдеш магьосник (все пак дядо Коледа обича курабийки и мляко и когато идва да остави подаръците трябва да остави следи). Да си призная магьосничеството и поддържането на илюзията и вълшебството ми доставят огромно удоволствие.

6. Семейството не са само хората с които имаш кръвна връзка. Семейството са най-вече твоите приятели, защото сам ги избираш. Семейството са и онези, които вече ги няма, но с разказите си и спомените ги държим в сърцата си. Така синът ми познава дядото, който никога не е виждал и го обича и пази в сърцето си. Знае че неговата прабаба ме е научила да чета и да пиша и че много я обичам и винаги ще й бъда благодарна за всички знания които ми е дала.

7. Разбрах, че да се учиш да четеш е точно толкова трудно колкото и да се опитваш да научиш някого да чете.

8. Думите имат огромно значение, дори казани на шега могат да докарат някого до истерия.

9. Личният пример е от огромно значение.

10. Когато си родител умората не е оправдание за да седнеш пред телевизора след работа. Родителят е всичко. Той е най-силния и знаещ човек, най-добрия и най-умния, най-свидния.

11. Целувката сутрин и това да дариш с усмивка и две мили думи е изключително позитивен старт на деня.

12. Безпрекословната и истинска обич, в която не даваш за да получиш, а просто даваш, защото от това се чувстваш щастлив е най-красивото нещо, което съм изпитвала до сега.

Има и още, но може би най-важното е, че се научих да обичам от цялото си сърце. Научих, че мога да споделям живота си, да бъда по-малко егоист, но все пак да проявявам егоизъм когато трябва. Научих се да не се вторачвам и да не се давя в обичта си, за да не удавя и детето си в нея...

Честит празник мило мое човече :о)


2 коментара:

Анонимен каза...

Наско : Невероятно , това са едни от най-хубавите неща който някой е научил и ги е написал в една страничка от редове, страхотна си
Мойте Поздрви и Поздравления

Ita каза...

Благoдаря :).