сряда, май 12, 2010

Sea of Love

Sea of Love е написана от John Phillip Baptiste (известен като Phil Phillips) и George Khoury. Песента издадена през 1959 стига #1 в Билборд класацията в САЩ за ритъм и блус и #2 в Билборд класацията Hot 100. Във Великобритания Marty Wilde прави кавър на песента и версията на Phillips не успява да влезе във великобританските класации изобщо. Това е първият и последен top 40 хит на Phillips.

Правени са много кавъри на песента, версията на The Honeydrippers, стига трето място в Билборд класацията Hot 100 и номер 1 в класацията Adult Contemporary през 1984. През 1989, Tom Waits придава на песента по-тъмна нотка за саундтрака към филма на Harold Becker "Sea of Love", в който играят Al Pacino и Ellen Barkin. По-късно (2006г) Waits включва песента в колекцията си Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards. "Sea of Love" успява да влезе в класациите Top 40 още един единствен път, когато Del Shannon я извежда до 33-то място през 1981.

/Източник: уикипедия/

Песента не блести с текста си, но мелодията от кавърът на Том Уейтс е доста блусарска и на мен изключително много ми допада.
Come with me my love to the sea
The sea of love
I want to tell you
How much I love you
I'm drowning in a sea of love

Do you remember the night we met?
That's the night I knew you were my pet
I want to tell you
How much I love you
I'm drowning in a sea of love

Come with me to the sea

Няма коментари: