понеделник, май 08, 2017

Руни, чудесии и свещници за един голям разбойник

След милионни мърморения защо всичко, което правя отива за приятели и познати и след хиляди увещания как все пак, някой от свещниците трябва да си остане вкъщи, днешните свещници са за него.

Голямото пораснало момче, което обожава викинги, знае руните наизуст, си избра сам, с кои да са украсени свещнците, а именно:

FehuРуната, която принадлежи на скандинавския бог на плодородието и любовта Фрей. Той покровителства истинските чувства и свободата. Феху означава притежание. За викингите то се е свързвало с богатството, парите и успеха.


Ansuz - Руната на бог Один, която символизира неговата закрила. Асоциира  се с ученето, комуникацията, вдъхновението.

Wunjo - Руна на щастието, радостта и равновесието в живота. 

Algiz - Руна на закрила, защита и спокойствие. Вярва се, че Algiz притежава силата да предпази цялото семейство от беди и нещастия.
SowiloТова е руната на слънцето, съответно с нея се свързва енергията, здравето и успеха. Тя е една от руните на любовта. 

TiwazТова е руната, която покровителства целеустремените хора. Руната на Тир. Символизира честта, лидерството и победата.

Uruz - Помага за създаване на нещо ново, без да се разруши старото.  Означава свобода, действие, енергия, кураж и здраве.

Няма коментари: