Този дракон ми отне около 3 часа, но си заслужаваше, защото се получи много красив. Чувствах се като истински скулптор докато го правех.
Интересното беше, че когато го показах на познати и колеги, те инстинктивно започваха да му пипат крилата. Накрая не издържах и питах защо така му пипат крилата... Отговориха ми по два начина "Имах чувството, че са меки и ще се раздвижат." и "Приличат ми на запечена сланинка или захар."
Преди да сложа крилата, изглеждаше малко като диплодок:
А така изглеждаше в тавата, преди да го метна във фурната да се пече. Всъщност всички финални щрихи като прикрепянето на крилата, дооформянето и слагането на рогца, се случиха директно в тавата, защото крилата са доста тънки и фини.
И ето така изглежда вече напълно готов:
Видеото, което гледах е тук:
Няма коментари:
Публикуване на коментар